Επίσκεψη αγάπης από τη Λιβαδειά και το Μουρσί, Αγ. Σαράντα

Μια ομάδα πιστών από τους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής που συντονίζει η κυρία Μαρία στην Ενορία των Αγίων Θεοδώρων της κοινότητας του Μουρσιού και της ενορίας Άγιος Κοσμάς Λιβαδειάς πραγματοποίησε μια πολύ ωραία προσκυνηματική επίσκεψη στο κέντρο της Ιεράς Μητρόπολής μας, στην ιστορική πόλη του Αργυροκάστρου. Αρχικά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό της Ανάστασης όπου τους καλωσόρισε κι ο Σεβασμίοτατος Μητροπολίτης μας Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος.
Έπειτα όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του Σχολείου «Πνοή Αγάπης» όπου κεραστήκαν από την επιτροπή του ναού και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν εγκάρδια με τον Μητροπολίτη και να ακούσουν τις πατρικές συμβουλές του, καθώς και να πληροφορηθούν μέσα από μία σύντομη παρουσίαση για τις δράσεις του σχολείου, που αποτελεί κι αυτό ένα από τα πολλά έργα στον τομέα της παιδείας του Αρχιεπισκόπου μας κ. Αναστασίου.
Στη συνέχεια, ξεναγηθήκανε στο ιστορικό κέντρο και το αρχαίο φρούριο της πόλης, θαυμάζοντας την μοναδική αρχιτεκτονική και το ωραίο τοπίο.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Οικοτροφείο Θηλέων της Εκκλησίας στους Βουλιαράτες όπου έτυχαν της μοναδικής φιλοξενίας που τους παρείχε η Αδερφή Μαρία. Γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούνε καλύτερα και να νιώσουνε την οικογενειακή ζεστασιά του χώρου. Όλη αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα επισφραγίστηκε με τους κοινούς παραδοσιακούς χορούς.
Στο τέλος όλοι ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι κοπίασαν και συνέβαλαν στη επιτυχία αυτής της εκδρομής. Ελπίζουμε και στο μέλλον να πραγματοποιούνται τέτοιες επισκέψεις που ανανεώνουν τις δυνάμεις και τονώνουν την ελπίδα για τη συνέχεια της προσωπικής πορείας του καθενός μας!
Δόξα τω Θεώ για όλα!

Σχετικά Άρθρα